ZELFZORG NA RECESSIE BEDEKKING

ZELFZORG NA RECESSIE BEDEKKING

Zelfzorg na een recessie bedekking

 

Na de recessie bedekking mag u het geopereerde gebied niet met de tandenborstel, rager of tandenstoker reinigen totdat de hechtingen verwijderd zijn, omdat u het gebied van de ingreep dan zou kunnen beschadigen. U dient daarom te spoelen met een spoeldrank die de bacteriegroei remt tot de hechtingen door ons zijn verwijderd. Uiteraard moet u de andere gebieden in de mond wel op de gebruikelijke wijze reinigen. Wij adviseren Perio Aid (extra informatie) om als spoelmiddel te gebruiken. Na het poetsen van de niet geopereerde gebieden moet u twee keer per dag, bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds, een halve minuut met Perio Aid spoelen.

De eerste twee à drie dagen na de operatie kunnen pijn en zwelling van het operatiegebied en van de wang optreden. De pijn is goed te onderdrukken met een pijnstiller, daarbij gaat de voorkeur uit naar paracetamol (500 mg.). Indien na 4 tot 5 dagen één of meer van bovengenoemde bijverschijnselen echter aanhouden of verergeren of indien temperatuurverhoging optreedt, kunt u het beste contact opnemen met onze praktijk. (013-4637329)

Advies:

  • Eet geen hard, kleverig of te sterk gekruid voedsel.
  • Kauw aan de niet-geopereerde zijde van uw mond.
  • Voert u voorzichtig, doch grondig uw mondhygiëne uit in het gedeelte van uw mond dat niet geopereerd is.
  • Bij bloeding: druk uitoefenen met een gaasje. Als dit niet helpt, neem dan contact met ons op.
  • Gebruik de eerste dag geen aspirine en geen alcohol, omdat beiden de kans op nabloedingen vergroten.

Zodra de hechtingen verwijderd zijn kunt u het geopereerde gebied nog niet gaan poetsen. U kunt wel stoppen met het spoelmiddel maar de komende drie weken reinigt u het geopereerde gebied met een mondspray. Wij adviseren Perio Aid spray (extra informatie) om als mondspray te gebruiken. Na deze drie weken kunt u het geopereerde gebied gaan reinigen met een speciale zachte borstel. Twee maanden later kunt u uw normale dagelijkse zelfzorg weer oppakken.