Op vrijdag 1 december vond het jaarlijkse bedrijfsuitje plaats. Dit keer bleven we dichtbij huis, bij onze buren, de Tilburg Trappers. De organisatie was dit jaar in handen van Hanneke Vingerhoets. Na werktijd moesten we ons allemaal verzamelen bij de ingang van het schaatsstadion. Na een korte rondleiding konden we beginnen aan de borrel en daarna een goed verzorgd diner.

 

De wedstrijd begon om 20 uur. Tilburg Trappers begon voortvarend aan de wedstrijd, maar ook bleek dat Füchse Duisburg met een opdracht het ijs op was gestuurd: Pak Tilburg fysiek aan. In het eerste deel van de eerste periode was het nagenoeg eenrichtingsverkeer in de richting van Linus Swarte de goalie van Duisburg. Hij weet zich echter goed staande te houden. Wanneer Alexei Loginov, in de 12e minuut, vanwege ‘Tripping’ op de strafbank zit valt de eerste goal van de avond. Niet Duisburg scoort maar Reno de Hondt maakt een shorthanded goal. Diego Hofland weet bijna 6 minuten later uit een powerplay situatie de stand te verdubbelen.

 

Aan het begin van de tweede periode was het wederom Diego Hofland die zo vrij als een vogeltje aan de rand van de crease zijn tweede en Trappers derde goal kon binnentikken. Wanneer Jordy Verkiel even later uit de powerplay vanaf een meter of tien de puck hard in de touwen schiet (4-0) lijkt Trappers op rozen te zitten. Halverwege de wedstrijd weet Raymond Brice de puck achter Cedrick Andree te schieten. (4-1) Na bijna 6 minuten in de derde periode valt de tweede shorthanded (5-1) van de avond. Mikko Virtanen maakt de treffer na een misverstand tussen Linus Schwarte en een Duisburgse verdediger. Bijna 10 minuten voor einde wedstrijd maakt Duisburg (Michael Fomin) zijn tweede van de avond.

 

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd, met aan beide zijde een speler op de strafbank, haalt coach Christoph Schubert zijn goalie van het ijs. 16 seconden later valt de 5-3 door Geoffry Kitt. Met nog 1 seconden te gaan valt zelfs de 5-4 door een goal van Dominik Piskor.

 

De avond werd afgesloten met een drankje in De Lounge waar een Nederlandse volkszanger de supporters nog uren wist te vermaken.